Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати написали на Супрун заяву до поліції (ФОТО)

5 вересня 2018 р., 16:05

Верховна Рада звернеться до прем'єра з вимогою звільнити заступника голови МОЗ.

Комітет Верховної Ради звернеться до прем'єра з вимогою звільнити заступника голови МОЗ, який відповідає за програму лікування українців за кордоном.

Парламентський комітет з питань охорони здоров'я вирішив звернутися до Нацполіції з приводу дій керівництва Міністерства охорони здоров'я щодо пацієнтів, які потребують лікування за кордоном. Про це повідомляється на сайті управління апарату Верховної Ради.

Комітет 4 вересня розглянув хід виконання бюджетної програми Лікування громадян України за кордоном у 2018 році.

"За підсумками розгляду було прийнято рішення звернутися до Національної поліції про вчинення злочину керівництвом Міністерства охорони здоров'я проти пацієнтів, які потребують лікування за кордоном. Це рішення також було доповнено пропозицією включити в це звернення матеріали про відмивання державних коштів, передбачених на захист здоров'я і життя дітей", - йдеться в повідомленні.

Також комітет вирішив звернутися до керівництва політичних сил України з пропозицією направити частину коштів, виділених державою на фінансування парламентських партій, на лікування онкохворих громадян.

Крім того, комітет звернеться до прем'єр-міністра з вимогою звільнити із займаної посади заступника голови МОЗ, голову комісії міністерства з питань направлення на лікування за кордон Олександра Лінчевського "за невиконання своїх посадових обов'язків з реалізації програми Лікування громадян України за кордоном".

Як повідомлялося, напередодні біля стін Ради мітингували родичі важкохворих пацієнтів з вимогою профінансувати їхнє лікування за кордоном.

Раніше стало відомо, що гроші за цією програмою закінчилися, а на її фінансування до кінця року потрібно ще майже 400 млн гривень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp