Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Валерій Подлєсний зізнався в любов’ї до ФК "Минай"

6 вересня 2018 р., 19:00

Навіть організував фан-рух.

Успішний футбольний клуб важко уявити без стадіону, трофеїв і… власних вболівальників. А фанатів ФК «Минай» важко уявити без Валерія Подлєсного. Він – самий відданий вболівальник молодого клубу. Валерій вже третій рік намагається не пропускати жодного поєдинку «Минаю». А ще вирішив заснувати фан-руху команди.

Звідки прийшла ця ідея? Чому Валерій вирішив присвятити себе ФК «Минаю» та що із себе представляє цей рух – читайте у нашому інтерв’ю.

- Валерію, Вас називають самим відданим фанатом команди. З чого починається Ваша історія взаємин?

-Здається, все почалося в 2015-му році. Керівництво команди – мої друзі. І вони покликали мене подивитися футбол. Це була весна, здається, матч чемпіонату області. Грали на полі «Камелоту». Коли дивився матч, то зрозумів, що молодій команді «Минай» потрібна підтримка. І на ходу придумували кричалки та заряди, намагалися підтримати їх так. Побачив, що у футболістів є віддача. І нова, молода та амбітна команда перемогла тоді 2:0 у більш досвідчених опонентів. І так захопився клубом.

- І прийшли і на наступний матч?

-Так. Це була особиста ініціатива. Разом з іншими однодумцями замовили атрибутику: придбали барабани, прапори, клубні шарфики. І це вже було веселіше. Звісно, друзі не відразу приєдналися до активного вболівання, десь соромилися, але пізніше, як то кажуть, «увійшли у ритм».

- Я так розумію, що Ви і раніше захоплювалися футболом?

- Звісно. Я сам навчався у Дніпрі. І коли був студентом, то приходив часто на «Дніпро Арену». Пригадую ті матчі «Дніпра» з «Шахтарем», «Динамо». Десь, звісно, навіть захотілося відтворити ту атмосферу вже на стадіоні «Минай».

- На новому стадіоні активних вболівальників можна почути на секторі F

-Саме так. Перший раз зібралися на відкритті, фіналі Кубку Закарпаття -2018, коли виграли у «Вільхівців» 5:0. З того часу й почалася традиція нашого фан-руху. Тепер кожного матчу ми збираємося саме там. Нас поки не багато пару десятків. Але сподіваюся, що скоро буде більше. Інтерес до команди зростає.

- Чув, що вже є певні традиційні кричалки. Або як їх називають ультраси – «заряди»?

- Так. Самий перший і основний, який давно народився – це «Тільки Минай, тільки перемога!» Є ще: «Нам потрібна тільки перемога!». Кожного матчу ми це кричимо і сподіваємося, що це допоможе команді здобути 3 очки. Звісно, поки кричалок не багато – сподіваюся, скоро порадуємо новими. У нас є девіз: «Минай ти серцем нашим будеш назавжди. З тобою будемо ми до кінця». Завжди будемо поруч: і в радості, і в біді. Завжди будемо віданні, поки існує команда.

- А чи спілкуєтеся безпосередньо з футболістами?

- Ми завжди контактуємо з ними. З усіма знайомі, можемо вільно поговорити, обміркувати результат поєдинку. Приємно, що футболісти, які чимало пограли у клубах Прем’єр-Ліги, знаходять час і для спілкування з фанатами. Ми одна дружня родина. Вони підходять до нас, дякують. Кажуть, що активна підтримка дуже допомагає їм на полі.

- Вболівальників «Минаю» можна почути на кожному виїзді.

-Так, їх вже було чимало. Клуб організовує для вболівальників автобус, допомагає з усім. Звісно, не завжди всі можуть поїхати за межі області – відстані далекі. Але намагаємося допомогти підтримкою команді в будь-якому місті України

- Який виїзд Вам запам’ятався найбільше?

-Мабуть, фінал Кубку Закарпаття у Виноградові в 2017-му. Тоді організували десь 25 автобусів з вболівальниками. Ми зайняли півстадіону і ми його повністю перекричали. Думаю, все місто Виноградів нас чуло. Тоді виграли свій перший трофей, Кубок Закарпаття і гідно це відмітили.

- Розкажіть про фанрух детальніше.

- Він зараз тільки формується. Нас зараз небагато, чоловік 8-10, але це віданні фанати «Минаю». Зараз чимало людей ходять на стадіон дивитися матчі за участі нашої команди. Але хочеться, щоб активніше вболівали. Ми шукаємо і запрошуємо всіх бажаючих активних вболівальників до нас приєднатися. Вхід на наш сектор F для них – безкоштовний. Повірте, вболівати за «Минай» це великий драйв і позитивні емоції!

- На Вашу думку, яким має бути вболівальник ФК «Минай»?

-Звісно, він має любити команду. Підтримувати її. Дуже хочеться аби фанат «Минаю» був культурним, вихованим, неагресивним. Вболівав, не використовуючи образливі слова. І виглядав еталоном для нового покоління. Ми хочемо виховати особливу культуру футбольного вболівання.






Інформаційний департамент ФК «Минай»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp