Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні різко злетять пенсії: названо точну дату

10 вересня 2018 р., 12:40

В уряді розповіли, коли пенсіонери заживуть

Вже найближчим часом українським пенсіонерам різко збільшать соціальні виплати.

Цю інформацію повідомили в пенсійному фонді України.

За словами заступника голови фонду Владислава Машкіна, у зв'язку зі зростанням середніх зарплат в наступному році буде здійснено перерахунок пенсій.

"Це той перерахунок, який був анонсований при проведенні пенсійної реформи в жовтні минулого року. Пенсії мають бути підвищені на 50% темпів зростання середньої заробітної плати, і на 50% темпів зростання інфляції", - зазначив він.

Також чиновник розповів,скільки грошей уряд виділив на соціальні виплати в 2018 році.

"Згідно з оперативними даними, загальна сума видатків на пенсійні виплати та інші заплановані пенсій за 8 місяців 2018 року склала 234,6 млрд грн, що на 64,2 млрд грн більше порівняно з минулим роком"

Нагадаємо, щоу Міністерстві соціальної політики України заперечують, що пенсії в солідарній системі начебто стануть менше, або ж будуть, як раніше, а підвищення виплат в 2019 році не передбачається.

"Повідомляється, що з наступного року мінімальна зарплата буде рости, а пенсія нібито застигне на теперішньому рівні. Тут тільки половина правди – правда в тому, що мінімальна зарплата зростатиме, але при цьому стане рости і пенсія", – повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Відомство натякнуло, що пенсійна система вводить в роботу механізм, який автоматично стане осучаснювати пенсії. Даний факт означає, що щорічно пенсії гарантовано перераховуються за єдиною для всіх формулою: 50% зростання інфляції плюс 50% зростання середньої зарплати.

"Znaj.ua"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp