Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Трамп продовжив ембарго проти Куби (ФОТО)

11 вересня 2018 р., 08:25

Трамп скасував "помилкову" політику Обами щодо Куби

Економічне ембарго Вашингтона проти Гавани буде діяти до середини вересня 2019 року.

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення продовжити до 14 вересня 2019 року торговельні обмеження щодо Куби. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Я визначаю, що продовження цих заходів стосовно Куби ще на один рік відповідає національним інтересам Сполучених Штатів", - йдеться в заяві Трампа.

Також він продовжив дію низки повноважень президента США в рамках даного ембарго.

Нагадаємо, в 2014 році США і Куба взяли курс на нормалізацію двосторонніх відносин. У липні 2015 року відновилася робота посольств в Гавані і Вашингтоні. У березні 2016 року президент США Барак Обама відвідав Кубу. При цьому Конгрес США не погодився скасувати чинне понад півстоліття торгове ембарго.

У червні 2017 року Трамп заявив про скасування "помилкової" політики щодо нормалізації відносин з Гаваною. У Білому домі зазначили, що США зберігають введене проти Куби ембарго і виступають проти закликів ООН та інших міжнародних організацій щодо його скасування.

Пізніше влада США посилила санкції проти Куби. Вони стосувалися фінансових транзакцій, торгівлі, поїздок і низки інших напрямків.

Корреспондент.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp