Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Винзавод, який підпільно виготовляв лікер відомої торгівельної марки, стверджує, що ніякого криміналу тут немає

14 вересня 2018 р., 16:35

Все було законно.

Як повідомляли раніше, одне з провідних винарень Закарпаття - "Котнар-М" займався підробкою лікеру світової марки, за що був оштрафований на кругленьку суму.

Однак після висунення звинучень один із співзасновників підприємства заявив: "Ми виготовляли вершковий лікер цілком на законних підставах".

У 2016 році фахівці ТзОВ “Котнар-М” на основі місцевого молока створили чудовий алкогольний лікер, який за смаковими якостями нічим не поступався аналогам з інших країн, скажімо Польщі чи тієї ж Ірландії. Причому, заарпатський напій принаймні у чотири рази дешевший, ніж іноземні. Перед початком його серійного виробництва лікер пройшов фахову дегустацію, державну реєстрацію і підприємство отримало відповідну ліцензію на його виготовлення за номером 68 строком до грудня 2019 року. Отже, Товариство цілком законно займалось його випуском та реалізацією.

Звичайно, компанія Ренд-Беліс, що є лідером на світовому ринку з продажу лікерів, не маючи можливості в чесній конкурентній боротьбі протистояти ТзОВ “Котнар-М”, шукало інші шляхи “приборкання” суперника і звернулось за допомогою в АМКУ із заявою, що закарпатці порушують антимонопольні вимоги й використовують їх бренд. А в Комітеті замість того, щоб захистити вітчизняного виробника, взяли й оштрафували підприємство на значну суму.

Зрозуміло, керівництво заводу не могло змиритись з такою ситуацією і звернулось до судових та правоохоронних органів з позовом за фактом заподіяння “Котнару-М” значних матеріальних і моральних збитків. Проти АКМУ було відкрито кримінальне провадження за номером 42018071060000052. Незабаром має відбутися судове засідання, де розглядатиметься ця справа. Саме з останнім пов’язують на підприємстві публікації в окремих ЗМІ неправдивої інформації. КМКУ, напевно, хоче “відбілити” себе напередодні судового слухання і сформувати відповідну суспільну думку.

Антимонопольний комітет був створений для контролю за конкуренцією на ринку і недопущення верховенства на ньому когось із виробників. Натомість, АМКУ, не зрозуміло чому, стало на захист іноземної компанії-монополіста, яка реалізовує Україні товар з 400 (!) відсотковою маржою. Чи можна собі уявити в цивілізованому світі, щоб за таких умов, скажімо, у США чи Європі, стали на захист українського експортера на шкоду власному виробнику? Однозначно, що ні. А у нас в державі, на жаль, все діє навпаки.

До речі, діяльність Комітету та його співробітників неодноразово була предметом обговорення в Кабінеті Міністрі та Адміністрації Президента України. Проте, видно, фахівці АМКУ з цього жодних висновків не зробили.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp