Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатській філармонії пройде органний фестиваль (ФОТО)

17 вересня 2018 р., 14:15

Органист зі Словаччини.

У рамках проведення Х Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім. Наталії Висіч, 20 вересня у Ужгороді виступить органіст Кошицького костелу Св. Варфоломія Франтішек Бір (Словаччина).
Наш гість знає про церковну музику все із перших уст, бо вивчав її у Кошицькій консерваторії (клас Клемента Речла) та Братиславській Церковній консерваторії (клас Марека Врабела). Потім навчався у Музичному університеті м. Любек (Німеччина), та закінчив магістратуру по класу органа у Франца Данксаґмюллера. Був органістом домініканського костелу в Кошицях, асистентом органіста в храмі Св.Якова в Любеку. Відомий у Словаччині своєю творчою і просвітницькою діяльністю у галузі церковної музики. На нашій сцені Франтішек Бір виконає твори Д.Букстегуде, Х.Вальхи, М.Шнейдера-Трнавські, Л.В’єрна та власну імпровізацію на тему української народної пісні. Ведуча – Катерина Керечанин. Початок о 18.30.

Х Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики імені Наталії Висіч триватиме у Закарпатській обласній філармонії до 30 вересня.


Підготувала Таїсія Грись

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp