Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польща відновила розслідування катастрофи "борту №1" під Смоленськом

5 серпня 2014 р., 18:39

Збитий російськими бойовиками малазійський боїнг змусив задуматись про можливу причетність Росії до загибелі перших осіб Польщі в 2010 році.

Суд польської столиці ухвалив рішення про відновлення розслідування справи про авіакатастрофу «борту № 1», при якій під Смоленськом 10 квітня 2010 року загинув президент Польщі Лех Качиньський і кілька високопоставлених польських чиновників.«Слід розглянути питання про те, чи не були зачеплені громадські чи приватні інтереси чиновниками, які організовували ці візити», - вказав суддя.

За інформацією, розслідування поки проводитиметься виключно в Польщі, звернення до російської сторони може бути здійснено судом на пізнішому етапі.

Термін проведення розслідування не оголошено.

Районний суд Варшави вже двічі повертав на додаткове розслідування справу про підготовку до польоту президентського літака Ту-154М.

Після авіакатастрофи прокуратура порушила справу за фактом можливого невиконання службових обов'язків чиновниками з канцелярії президента, прем'єр-міністра, зовнішньополітичного відомства, міністерства оборони, польського посольства в російській столиці.

Нагадаємо, літак Ту-154 польського президента Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Серед загиблих - президент, його дружина і частина керівництва країни.

У січні 2011 роу контрольована російською владою МАК оприлюднила остаточний звіт про причини Смоленської трагедії, в якій всю провину за катастрофу польського урядового літака Ту-154 поклала на польську сторону, не побачивши жодної вини в діях росіян.

Окрім того, нещодавно відновилося і розслідування в іншій резонансній справі, пов’язаній з репутацією Росії, поновлено справу про вбивство екс-співробітника російських спецслужб Алєксандра Литвиненка, покликане з’ясувати, чи був російський уряд причетний до його загибелі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp