Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині посадовець привласнив собі гроші місцевого мешканця

5 серпня 2014 р., 21:08

Посадова особа споживчого товариства своїми діями завдала товариству матеріальних збитків на суму понад 60 000 грн, а від громадянина шахрайським шляхом виманила 31000 грн.

До Іршавського райвідділу міліції звернувся мешканець одного із сіл району, який повідомив про те, що посадова особа Сілецького споживчого товариства шахрайським шляхом заволоділа його коштами у сумі 31 тисяча гривень. 

У ході перевірки працівники служби по боротьбі з економічними злочинами Іршавського райвідділу виявили підтвердження даної інформації. У 2012 році посадова особа споживчого товариства виманила кошти у громадянина нібито як пайові внески з обіцянкою їх повернути. Дані кошти посадова особа використала за оплату товару споживчого товариства, а далі виручені кошти привласнила. 

Через деякий час споживче товариство реалізувало нерухоме майно, вартість якого становила 76500 грн. Після цього, як фізична особа розрахувалась за придбаний магазин, посадова особа виписала чек, щоб зняти з рахунку споживчого товариства кошти, нібито за розрахунок за товар. Знявши гроші у сумі 31000 грн. із рахунку споживчого товариства, дану суму внесла до каси. Однак, в цей же день виписала касовий ордер, за допомогою якого внесені кошти нею були привласнені.

Як з′ясували працівники служби по боротьбі з економічними злочинами, даний видатковий касовий ордер був виписаний таким чином, що нібито дані гроші отримав громадянин, від якого було попередньо взято дані гроші. Насправді громадянину гроші повернуто не було, але на папері він їх «отримав», без жодного підпису... 

Всі ці операції було проведено посадовою особою споживчого товариства, яка своїми діями завдала споживчому товариству матеріальних збитків на суму понад 60 000 грн, а від громадянина шахрайським шляхом виманила 31000 грн. 

За даним фактом Іршавським райвідділом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), що передбачає для посадової особи покарання у вигляді обмеженням волі на строк від п′яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp