Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорські телевізійники Ужгорода назавжди покинуть "Тису-1"

20 вересня 2018 р., 15:20

Аби популяризувати новий угорський телеканал.

Головред угорської редакції телеканалу "Тиса-1" звільняється з Закарпатської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, щоб розбудовувати оновлений приватний "21-й канал", - пише "Депо Закарпаття".

Разом із головредом угорської редакції телеканалу "Тиса-1" Золтаном Куліним, який звільняється з Закарпатської філії НСТУ, хоче йти вся команда, яка виробляла у філії програми і новини угорською мовою. Про це сказав сам Кулін. "Всі сім працівників редакцій теле- і радіопрограм угорською мовою хочуть перейти на 21-й канал. Ми не хочемо робити цього миттєво, прагнемо, щоби процес був поступовим. Через тиждень я йду у відпустку, після якої на "Тису" вже не повертаюся. А далі поступово будуть звільнятися й решта працівників", – сказав він.

Кулін зазначив, що у складний період його колеги будуть забезпечувати вихід радіопрограм угорською на "Тисі-1" у таких обсягах, як і раніше. "Також будемо перекладати п'ятихвилинки українських новини угорською мовою й забезпечимо один тележурнал на тиждень", – додав він. Звільнені працівники хочуть укласти з філією НСТУ цивільно-правову угоду.

Продюсер Закарпатської філії НСТУ Євген Тичина розповів, що наразі угорська редакція виготовляє 2 телевізійні програми хронометражем 26 хв. кожна, що виходять в понеділок і в середу в оригіналі і повторюються у вівторок та четвер. Плюс новини угорською мовою на телебаченні. Також виготовляються 5 програм на радіо. "За домовленістю з редакцією, до кінця року ми зможемо забезпечити вихід в ефір програми на радіо і на телебаченні, але, на жаль, змушені будемо тимчасово зняти з ефіру одну телевізійну програму через неможливість забезпечення її підготовки та виходу в ефір", – пояснив продюсер.

За словами Євгена Тичини, Закарпатська філія вже розпочала пошук людей для заповнення вакантних посад, що з'являться після звільнення теперішніх працівників угорської редакції.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp