Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Посли розкритикували заборону російськомовних пісень на Львівщині (ФОТО)

21 вересня 2018 р., 08:50

Британський та конадський посли прости заборони російських пісень на Львівщині.

Канадський і британський посли висловилися про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Посол Канади в Україні Роман Ващук і посол Великобританії Джудіт Гоф розкритикували рішення Львівської облради про заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області. Свої коментарі з цього приводу вони опублікували в середу, 19 вересня, у Twitter.

"Прийнята у Львівській області заборона в сформульованому вигляді недалека, дискримінаційна і просто безглузда. І я кажу це як носій мови, української мови в діаспорі та послідовний захисник затвердження культурного продукту цією мовою, але також і різноманітності", - написав Ващук у мікроблозі.

Нагадаємо, на території Львівської області встановлено заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відповідне рішення 18 вересня на сесії прийняли депутати Львівської обласної ради. Зокрема, в проекті рішення зазначається, що обмеження на заборону використання російськомовних пісень, фільмів та іншого російськомовного продукту діятме в області до припинення окупації українських територій.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за невиконання закону про 30% квоту української мови і музики в ефірі радіостанцій за весь період дії мовних квот наклала штрафів на суму понад 1,3 млн гривень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp