Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна піднялася в рейтингу економічних свобод

27 вересня 2018 р., 08:00

Україна піднялася на 15 позицій в рейтингу економічних свобод.

Рейтинг України підвищився в основному завдяки валютній лібералізації, однак, деяка позитивна динаміка простежується і в інших показниках.

У рейтингу Економічна свобода в світі - 2018 Україна посіла 134 місце серед 162 країн і територій, які увійшли до звіту канадського Fraser Institute. Про це у вівторок, 25 вересня, повідомляє Bendukidze Free Market.

Таким чином, за рік країна піднялася на 15 позицій і залишила топ-11 економічно невільних країн.

Зазначається, що індекс розраховується на основі 42 показників, які об'єднані в п'ять широких категорій: розмір уряду; правова система та захист прав власності; доступ до надійної валюті; свобода міжнародної торгівлі; регулювання кредитування, праці та бізнесу.

Зростання рейтингу України відбулося в основному завдяки валютній лібералізації, оскільки істотні зміни зафіксовані саме в категорії "доступ до надійної валюти". Однак незначна позитивна динаміка простежується і в інших показниках.

Разом з тим, Україна все ще залишається в економічно невільній групі, разом з такими країнами як Іран, Ірак, Пакистан, Білорусь, Зімбабве, і інші.

Незважаючи на валютну лібералізацію, рівень 2013 року ще не досягнутий, саме тоді цей показник був максимальним для України (6,58). У 2013 році також був зафіксований більш високий рівень свободи міжнародної торгівлі.

У світовому розрізі Україна все ще відстає в категорії "доступ до надійної валюти" (161 місце з 162), незважаючи на те, що саме цей показник зріс найістотніше, в порівнянні з 2015 роком. Водночас, Україна зберігає хороші позиції (52 місце з 162) за розміром уряду (витрати, податки і підприємства).

Очолили світовий рейтинг знову Гонконг і Сінгапур. У топ-10 також увійшли: Нова Зеландія, Швейцарія, Ірландія, США, Грузія, Маврикій, Великобританія, Австралія та Канада (поділили десяте місце).

А найбільш економічно невільними країнами були визнані: Судан, Гвінея-Бісау, Ангола, Центральноафриканська Республіка, Республіка Конго, Сирія, Алжир, Аргентина, Лівія і Венесуела. Північна Корея і Куба через відсутність даних не представлені в індексі.

Корреспондент.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp