Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко: Силового звільнення Донбасу не буде

29 вересня 2018 р., 15:00

Порошенко назвав спосіб повернення Донбасу.

Єдиним способом повернення регіону, на думку президента, є політико-дипломатична стратегія.

Президент Петро Порошенко виключив військовий сценарій звільнення Донбасу. Про це він сказав у суботу, 29 вересня, на відкритті економічного форуму в Харкові.

"Я думаю, що жоден український політик, в тому числі я, безумовно, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк був перетворений у Грозний за часів першої та другої Чеченської війни", - повідомив глава держави.

Президент зазначив, що його робота з Росією є квінтесенцією його стратегії боротьби за мир і деокупацію.

"Так, вона (стратегія - ред.) не швидка, вона вимагає часу, нервів, витримки. Політико-дипломатична стратегія - запорука миру в усій Україні, в тому числі на прифронтовій Харківщині. Ви повинні знати, що президент не зробить жодного кроку, який би поставив під ризик мирну роботу Харківської області", - підсумував Порошенко.

Водночас президент заявив, що не згоден із тими, хто пропонує залишити ситуацію, як є.

"Мир в обмін на територію, як це пропонують нам деякі авантюристи-політикани, - це ілюзія. Це самообман, результатом якого не буде ні миру, ні території", - сказав Порошенко.

Також він не згоден із тими, хто пропонує ізолювати Донбас "колючим дротом і забути про нього на якийсь час". За словами президента, це "страусина" позиція, "та й поза небезпечна".

Нагадаємо, Порошенко також заявив, що в питанні миротворців ООН немає прогресу. Він також не знає, коли буде прийнято рішення про миротворчу місію ООН на Донбасі і чи буде прийнято взагалі.

Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко в ході свого виступу на Генасамблеї ООН закликав ввести миротворців на Донбас.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp