Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВС збільшить свою присутність біля Азовського моря

29 вересня 2018 р., 18:00

МВС посилюється в Азовському морі.

Відкрито Частину водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Міністерство внутрішніх справ збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря, заявив глава МВС Арсен Аваков у суботу під час відкриття Частини водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, повідомляє прес-служба МВС.

"Російська Федерація, окупувавши Крим і частину Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. У тому числі в межах акваторії Азовського моря. Саме тому ми збільшуємо присутність підрозділів МВС, а саме компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій і Держприкордонслужби. Для нас принципово важливою є безпека узбережжя Азовського моря, нашого судноплавства. Ми не будемо потурати агресивним зазіханням країни-окупанта", - підкреслив міністр.

Саме з цією метою відкрито Частину водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДСНС. Підрозділ укомплектовано чотирма плавзасобами. Усього там працюватиме 54 особи. Одне з основних завдань частини - гуманітарне розмінування водних об'єктів і порятунок громадян.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін нагадав, що в 2014 році донецький гарнізон ДСНС втратив 80% техніки та понад 50% інфраструктури.

Нагадаємо, Росія почала затримувати іноземні судна, що йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі.

У МЗС РФ заявили, що Росія має право оглядати судна в акваторії Керченської протоки та Азовського моря, оскільки це не суперечить нормам міжнародного права.

Збройні сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Корреспондент.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp