Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна вимагає допустити своїх лікарів до Сенцова

29 вересня 2018 р., 19:00

Ось так Сенцов виглядає зараз.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських в'язнів, яких утримує Росія.

Міністерство закордонних справ України закликало Росію допустити українських лікарів до режисера Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці.

"Коригування лікування" з боку РФ відоме. Вимагаємо допуск українського консула nf лікарів до Олега", - написала речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

Нагадаємо, 28 вересня Сенцова вивезли з колонії в лікарню міста Лабитнангі для планового обстеження. Тоді ж російські тюремники опублікували фото політв'язня під час медогляду.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові під час окупації Росією та зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримує Росія. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється. Він голодує вже 139 днів.

Корреспондент.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp