Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгородській міській раді відбулося засідання ОСББ (ФОТО)

1 жовтня 2018 р., 14:40

Те, що важливо знати!

В Ужгородській міській раді відбулося перше організаційне засідання ради голів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та органів самоорганізації населення (ОСББ).

Нагадаємо, для представництва ОСББ у міськраді, згідно з розпорядженням міського голови Богдана Андріїва від 30 липня 2018 року №342, створена рада голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Рада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при міському голові, функціонує з метою сприяння розвитку та підтримці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та органів самоорганізації населення в Ужгороді.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв нагадав присутнім, що робиться владою міста для підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків тощо. Зазначив, що в межах фінансових можливостей міська рада надає допомогу ОСББ, ЖБК. Зокрема, у 2016-2017 роках на капітальний ремонт житлових будинків із бюджету було виділено близько 40 млн. грн., з яких понад 75% – на будинки ОСББ, ЖБК, БК. Ремонтні роботи проводились у 144 житлових будинках.

Цього року Програмою передбачено на такі роботи 6 млн. грн, з яких бюджетом підтверджено поки що 3,7 млн. грн. На жаль, у поточному році – менші фінансові можливості. А звернень загалом щодо капремонту в житлових будинках – ще на 150 млн. грн. За наявності коштів ці питання будуть поступово вирішувати, але необхідно розуміти всю складність ситуації. Зокрема, проектом державного бюджету на 2019 рік передбачено значне зростання обсягів коштів – на понад 15 млн. грн, які будуть вилучатися з місцевого бюджету до державного (реверсна дотація).

Міськрада здійснює відшкодування тіла кредиту ОСББ за програмою «Теплий дім», підтримуючи впровадження енергоефективних заходів. У минулому році відшкодовано кошти 11 ОСББ на суму близько 1 млн. грн, цьогоріч вже виділено 600 тис. грн. для 12 ОСББ, є вже реєстри на відшкодування коштів для ще 6 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Крім того, виготовляється технічна документація (інвентарні справи), на багатоквартирні будинки: торік на ці потреби виділили з міського бюджету 900 тис. грн., в поточному році вже спрямували 500 тис. грн.

На засіданні члени ради також обговорили внесення змін до складу ради з урахуванням попередніх пропозицій ОСББ, пропозиції до положення про раду голів ОСББ, ЖБК, БК. Запропонували й збільшити кількісний склад ради, вирішили, що додатково включать ще п’ятьох голів ОСББ, загалом членів ради буде 25. Також узгодили регламент роботи ради, вирішили проводити такі зібрання щомісяця, кожної останньої п’ятниці.

До цього часу, за словами начальника відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Марини Куберки, потрібно підготувати повне положення ради з урахуванням пропозицій від усіх ОСББ, загальна кількість яких в Ужгороді 354, ЖБК – 52, БК – 20.

На робочому засіданні узгодили проблемні питання, які потрібно буде обговорити наступної зустрічі. Це стосується насамперед встановлення загальнобудинкових лічильників для обліку водопостачання в багатоквартирних будинках на виконання закону «Про житлово-комунальні послуги». Тому вирішили запросити представників водоканалу для участі у роботі ради, а оскільки є нагальні питання й з енергетиками, то й представників Ужгородського МРЕМу.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp