Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юний науковець з Ужгорода прославився на весь світ (ФОТО,ВІДЕО)

6 серпня 2014 р., 18:01

13-річний юнак змайстрував мікроскоп з віддаленим управлінням. Цей винахід допоміг хлопцеві стати фіналістом Google Science Fair 2014!

 Ми раді оголосити імена 15 фіналістів конкурсу наукових проектів серед молоді Google Science Fair 2014. В число 15 найвидатніших, на думку авторитетного журі, робіт увійшов і проект представника України - 13-річного Марка Дробніча з Ужгорода. Ідея проекту "Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням" народилася у Марка після того, як він дізнався, що в багатьох українських школах немає мікроскопів для вивчення курсу біології. Свій мікроскоп він побудував на основі LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. Управляти мікроскопом можна з будь-якого Android-пристрою по Bluetooth, а зображення можна транслювати допомогою програми Google Hangouts. 

Марк зняв відео, в якому особисто представляє свій проект. Перед суддями Google Science Fair в цьому році знову стояло складне завдання - з безлічі цікавих проектів вибрати найдостойніші. В число робіт фіналістів потрапили найрізноманітніші проекти: від допомоги людям з хворобою Альцгеймера до поліпшення стану навколишнього середовища за рахунок зменшення забруднення та портативного екологічного приладу з очищення води. І це тільки деякі з прикладів 15 неймовірних проектів, які стали фіналістами четвертого конкурсу Google Science Fair. 

Від України до Австралії, від Індії і до Канади - цього року юні науковці віком від 13 до 18 років зробили ще один крок на шляху до наукового визнання та успіху. Ознайомитися з усіма 15 проектами-фіналістами можна на веб-сайті Google Science Fair. Крім призів в основному конкурсі, Scientific American присудив спеціальний приз "Наука в дії" проекту, який намагається вирішити соціальні, екологічні, етичні проблеми, проблеми здоров'я і благополуччя, щоб зробити життя кращим. Цього року почесний приз отримав проект Кеннета Шінозука з Нью-Йорка щодо створення спеціального сенсора для літніх людей з хворобою Альцгеймера. Володар спеціального призу "Наука в дії" отримає грант 50 000 дол. США, також Scientific American буде курирувати його протягом одного року, що дозволить переможцю продовжити дослідження і далі розвивати свої ідеї. 

Що ж далі очікує наших юних науковців? У вересні цього року всі вони запрошені в штаб-квартиру Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія, де представлять свої проекти нашої міжнародної групи суддів та поборються за призи у вікових категоріях (13-14 років, 15-16 років і 17-18 років) і головний приз: грант $ 50 000 на навчання, 10-денну поїздку на Галапагоські острови в складі експедиції National Geographic, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic і багато іншого. Крім того, цього року ви зможете самі вибрати свого фаворита серед представлених проектів, а переможець отримає приз глядацьких симпатій. Починаючи з 1 вересня, ви можете підтримати фіналістів і проголосувати за улюблений проект на сайті Google Science Fair. Імена переможців будуть оголошені під час церемонії нагородження, яка відбудеться 23 вересня і транслюватиметься в прямому ефірі на нашому YouTube каналі та веб-сайті. 

Отже не забудьте приєднатися до нас, щоб першими дізнатися імена переможців. Google вітає всіх фіналістів і володаря призу "Наука в дії" і бажає удачі і нових звершень!



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp