Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко закликав ЄС визнати Голодомор геноцидом

5 жовтня 2018 р., 08:50

Порошенко звернувся до ЄС із закликом про визнання Голодомору геноцидом

Президент закликав країни ЄС і міжнародні організації наслідувати в цьому питанні приклад США.

Президент України Петро Порошенко закликав країни Європейського союзу визнати Голодомор актом геноциду українського народу. З таким зверненням він виступив під час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком, йдеться в четвер, 4 жовтня, в повідомленні президента в Twitter.

"Закликаю країни ЄС і міжнародні організації наслідувати приклад США і визнати Голодомор актом геноциду українського народу", - сказав Порошенко.

Також в ході зустрічі сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного. Зокрема, були розглянуті питання розширення співробітництва в сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки і прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, в цей же день повідомлялося, що Сенат США визнав Голодомор в Україні геноцидом. Раніше таке рішення прийняли в 12 штатах країни.

Як повідомлялося, виступаючи на Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко закликав ООН прийняти декларацію про Голодомор в Україні.

Корреспондент.net



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp