Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах облаштували точки порятунку (ФОТО)

5 жовтня 2018 р., 09:40

Закарпатські та чеські рятувальники об'єднаються для спільної праці.

В рамках реалізації чергового етапу спільного партнерського проекту між Управлінням ДСНС України у Закарпатській області та Пардубицьким краєм Чеської Республіки, впродовж 03-04 жовтня, Закарпатську область відвідав представник кризового управління канцелярії гетьмана Пардубицького краю Чеської Республіки Олдріх Масін.

У ході робочої зустрічі рятувальники обмінялися досвідом роботи в питаннях пошуку і рятування людей у горах. Зокрема представник чеської сторони презентував закарпатським рятувальникам методику встановлення точок порятунку у Чеській Республіці.

Саме таку ж методику приймуть на озброєння і закарпатські рятувальники. Це значно пришвидшить пошуки та надання допомоги заблукалим у горах відпочивальникам.

 

Точки порятунку встановлюються у горах, у найбільш відвідуваними туристами місцях. Це можуть бути колиби, будинки вівчаря, дерева, каміння тощо. На них встановлюватимуться інформаційні таблички з телефонами екстрених служб. Кожній табличці буде присвоєно відповідний номер та GPS координати, за яким рятувальники визначатимуть район пошуку туристів, або ж їх точне місце перебування. Вже починаючи з лютого місяця наступного року закарпатські рятувальники розпочнуть роботу по їх встановленню.



У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp