Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відомий музикант робить вино на Закарпатті (ФОТО)

8 жовтня 2018 р., 14:05

Такі от несподіванки

Благородний Трамінер і вишуканий Розе з сорту винограду Піно Нуар – такі вина виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка.Сьогодні на виноградниках прекрасного теруару – Малої Гори, що поблизу Берегова – музикант і культурний діяч розповів, як прийшов до ідеї стати виноробом, розповідає у Фейсбуку журналіст Алла Хаятова. А шлях цей проходив від нерозуміння вина, потім через досвід у Франції, врешті закоханість у виноробну культуру й аж до вподобання Закарпаття як краю з найкращими умовами для виготовлення сонячного напою.

Скрипка готує лімітовану серію вина (усього по 5 тисяч пляшок кожного виду) під назвою «Країна мрій». Пан Олег певен, що Закарпаття – особлива чудова частинка нашої омріяної країни: дуже цікава, колоритна і перспективна.

Музикант сам контролює збір винограду (тут він селективний, тобто, автор вина визначає конкретні грона, які стануть вином) та має стосунок до всього технологічного процесу, хоча ним, звісно, здебільшого опікуються фахівці – технологи-винороби компанії. Лімітована серія напою виготовляється у новий для виноробні спосіб – із застосуванням особливої рідкісної раси французьких виноградних дріжджів. А також без механічного чавлення винограду, тобто, з першого, найкращого, найціннішого соку – так, як преміальні лінійки виноробні, особливо вишукані Розе. Вино «Країна мрій» наразі вже на стадії бродіння і ще цьогоріч буде презентоване, передовсім у Києві. Відтак напої під іменем Олега Скрипки братимуть участь у виставках і фестивалях, музикант планує й винні вечори, адже вважає: вино слід правильно презентувати, адже це більше, ніж напій – це філософія, культура і мистецтво.

Так, Олег Скрипка називає вино мистецтвом і ставиться до нього як до вишуканої частини культури споживання якісних продуктів, що сприяє здоров’ю. Також засвідчує повагу виноградарській і виноробній традиції Закарпаття й команді виноробні, де втілює проект. І - вірить в добре майбутнє якісного українського вина, передусім - закарпатського!

Закарпаття й власне виноробню Олег Скрипка обрав, здивувавшись чудовій якості вина, яке скуштував під час відпочинку у нашому краї, а потім – оглянувши виноградники й виробництво. Також важливим вважає те, що дуже приємно співпрацювати і спілкуватися зі своїми нинішніми партнерами – представниками провідної виноробної компанії області. Особливо до душі співакові (і вже виноробу!), що всі вина тут виготовляють винятково з винограду власного врожаю.

Авторське вино Олега Скрипки буде першим в Україні вином під власним іменем «зірки». У Франції своє особисто вино виготовляє його товариш П’єр Рішар. Український музикант вважає, що непогано було б зіграти для винограду і свого вина музику…

Це буде, певно, вже наступного сезону. Наразі ж старт можна вважати дуже перспективним. Олег Скрипка взявся виготовляти вино саме 2018-го, а цей сезон був дуже вдалий для винограду і має всі шанси вважатися «вінтажним роком», тобто, таким, коли вдаються винятково якісні вина з перспективною стати колекційними. Отже, далі буде…


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp