Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегово очима журналіста з США

8 жовтня 2018 р., 14:50

Як він побачив одне з міст Срібної землі

Із Закарпаттям в Україні складається не дуже добра ситуація – у цій області подекуди надто вже мало українського, пише один з провідних авторів відомого американського видання The New York Times Ендрю Хіггінс, який відвідав місто Берегово, що потрапило у епіцентр "паспортного скандалу" в Закарпатті.

Місцеві жителі, пише Хіггінс, бачать Угорщину зовсім не іноземною державою. Так, журналіст побував на угорській опері в місті, яку зібралося подивитися більше трьох тисяч осіб. Більш того, Хіггінс зазначив, що під час концерту виконувалося два гімну, угорський та український, при цьому перший публіка зустріла набагато активніше, ніж другий. І на завершення Хіггінс додав, що більшість місцевих вважають себе етнічними угорцями і або погано, або взагалі не володіють українською мовою – майже всюди поширена угорська мова.

Читайте також: Стало відоме ім’я консула, якого Україна висилає з Берегова

Хіггінс резюмує, що для України виникла складна обстановка не тільки на сході, де йде війна з Росією, але і на заході.

"Лідер Угорщини Віктор Орбан вдало використовує експлуатацію націоналістичних імпульсів, щоб закріпити його все більш автократичное правління", – пише автор.

Втім, за словами Хіггінса, не все так погано – угорське керівництво при всьому його настрої визнає суверенітет і територіальну цілісність України і не має наміру якимось чином спробувати захопити "втрачені землі".

Раніше повідомлялось, що МСЗ України зробило гучну заяву, яка стосується Закарпаття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp