Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський школяр поїде до штаб-квартири Google виборювати головний приз (ФОТО, ВІДЕО)

7 серпня 2014 р., 09:26

13-річний мешканець Ужгорода створив мікроскоп, якого ще не бачив світ!

У фінал конкурсу наукових проектів серед молоді Google Science Fair потрапив український школяр - 13-річний Марк Дробнич з Ужгорода, учень хіміко-біологічного класу Ужгородської гімназії. Його проект «Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням» потрапив в число 15 проектів з усього світу, які журі відібрали для фіналу. 

Ідея народилася у Марка, коли він дізнався, що в багатьох українських школах немає мікроскопів для вивчення біології. Свою версію мікроскопа він побудував за допомогою наборів LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. За словами Марка, його завжди захоплював навколишній світ і конструктори (перший йому подарували на три роки). 

«Одного разу, відпочиваючи на канікулах я набрав у ставку води і вирішив заглянути в «цей прихований світ». Мікроскопа у мене не було, але я в інтернеті побачив як можна зробити мікроскоп із звичайної веб-камери», - розповідає він. 

За допомогою створеного Марком мікроскопа можна розглядати об'єкти аж до бактерій, передавати зображення на екран комп’ютера, проектор і віддалений комп'ютер за допомогою Google Hangouts, управляти мікроскопом за допомогою Android-додатків (деталі про проект можна прочитати тут). 

Конкурс Google Science Fair проводиться щороку. У вересні фіналісти поїдуть в штаб-квартина Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія. Там вони представлять свої проекти суддям, конкурс буде йти у вікових категоріях 13-14 років, 15-16 років і 17-18 років. 

Головний приз: грант $ 50 000 на навчання, десятиденна поїздка на Галапагоські острови в складі експедиції National Geographic, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic і багато іншого. 

Цього року інтернет-користувачі також можуть голосувати за проекти. Голосування стартує 1 вересня, його переможець отримає приз глядацьких симпатій. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp