Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці, які живуть біля кордону, масово виїздили сусідніх держав (ВІДЕО)

13 березня 2014 р., 14:08

Під час сьогоднішньої сесії обласної ради обласний військовий комісар Іван Васильцюн доповів про ситуацію в Закарпатті стосовно мобілізації.

Так, він інформував, що наразі проводиться навчання військових дислокованих на території області, також населення інформували про можливу мобілізацію, перевіряли списки тих, хто придатний до служби армії. Та у кількох районах краю це викликало певну занепокоєність:

Ці райони – Виноградівський, Берегівський, Рахівський, Тячівський – прикордонні, у який проживає багато представників національних меншин - угорців, румунів. Вочевидь, люди злякалися, що їм доведеться йти до армії і брати участь у військових діях. Щоб пропустити всіх бажаючих потрапити до сусідніх країн на КПП доводилося навіть відкривати смуги руху, які були призначені для в'їзду в Україну.
)

До слова, на минулій сесії обласної ради першим заступником голови ради було обрано керівника обласної організації «КМКС- партія угорців України»  Василя Брензовича. Зважаючи на загальну ситуацію, що склалася у країні, зокрема, на нібито утиски прав національних меншин, це рішення було логічним, щоб продемонструвати, що багатонаціональне населення краю має представника своїх інтересів на найвищому обласному рівні. 

Наразі, як зазначив, Іван Васильцюн ситуація стабілізувалася. Люди повертаються до місць постійного проживання. 

Час Закарпаття
 
 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp