Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З полону Боко Харам звільнили понад 800 дітей

12 жовтня 2018 р., 23:13

Місцеві загони самооборони звільнили з полону ісламського угрупування Боко Харам трохи менше тисячі дітей.

Нігерійські загони самооборони звільнили 833 дітей з полону ісламістського руху Боко Харам. Про це повідомляє UNICEF у п'ятницю, 12 жовтня.

"Загони самооборони, які борються з ісламістським рухом Боко Харам на північному сході Нігерії, звільнили 833 дітей з полону фанатиків. Декому з них ледь виповнилося 11 років", - йдеться в повідомленні.UNICEF зазначає, що загони самооборони внесли істотний внесок у боротьбу з використанням ісламістами дітей у військових цілях. І в той же час у полоні в бандформуваннях залишаються ще багато неповнолітніх, які або допомагають бойовикам, або й узагалі беруть участь у бойових діях.За даними Спільної об'єднаної оперативної групи, яка займається боротьбою з ІДІЛ, зараз у полоні в бойовиків, тільки за підтвердженими даними, знаходяться 1175 хлопчиків і 294 дівчинки. За загальними ж оцінками, їхня чисельність може становити більше 2200 осіб.Раніше під час операції проти радикального ісламістського угруповання Боко Харам армія Нігерії звільнила тисячу заручників.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp