Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Клімкін: Призначення посла Угорщини - не дилема

13 жовтня 2018 р., 22:15

Павло Клімкін сподівається, що новий посол Угорщини сприятиме.

Новим послом Угорщини в Україні має стати один з найвищих за рангом дипломатів цієї країни, держсекретар МЗС Іштван Ійдьярто.

Влада України найближчим часом видасть агреман на кандидатуру нового посла Угорщини в країні. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час поїздки в Ужгород, повідомляє Європейська правда в суботу, 13 жовтня.

"Буде найближчим часом агреман. Угорщина запропонувала кандидатуру представника дипломатичного відомства, який має зв'язок із Закарпаттям. І мені навіть Петер Сіярто (глава МЗС Угорщини. - ред.) сказав, що ця людина вже активно опановує українську. Тобто з призначенням посла питань немає", - заявив Клімкін.

Він додав, що в України найкращий посол з послів у Будапешті.

"Ми ним пишаємося. Я думаю, що й угорці мають призначити таку кандидатуру, яка нам сприятиме", - додав міністр.

Зазначається, що новим посланником Будапешта в Україні має стати один з найвищих за рангом угорських дипломатів, державний секретар МЗС Іштван Ійдьярто. Для його призначення Україна має погодити його кандидатуру - видати агреман.

Нагадаємо, 4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерну Кешкеню вручили ноту з інформацією, що угорський консул у місті Берегове оголошений персоною нон-грата і мусить покинути територію України протягом 72 годин.

Пізніше Угорщина пішла на дзеркальні заходи і заявила про висилку консула України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp