Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Новий спектакль у Хустському театрі

15 жовтня 2018 р., 11:20

Гарний відпочинок для любителів театру.

Рік тому у Хусті заснувався професійний театр. Закарпатський обласний театр драми і комедії переїхав до міста на Тисі з Мукачева, оскільки там було утворено власний муніципальний театр.

Точніше, до Хуста переїхав тільки бренд (назва із 70-річною історією), бо увесь колектив залишився в Мукачеві. Тож все доводилося створювати на голому місці.

За рік директорові театру Василю Снітару та головному режисерові Сергієві Архипчуку вдалося створити творчий колектив із хустян, абсолютна більшість з яких вперше вийшла на сцену. Після першої прем’єри «Наталки Полтавки», яка викликала чималий резонанс, днями хустський театр показав музичну казку «Червона Шапочка». Режисер-постановник Сергій Архипчук узяв до роботи діаспорну версію народної казки, дія якої переноситься в Карпати (автор слів Леонід Полтава, композитор Василь Безкоровайний).

Слід відзначити чудові костюми до вистави, що просто заворожують (художники Лариса Гончарова, Оксана Дорошенко), злагоджену гру оркестру (музичний керівник Марія Волошин, керівник оркестру Олександр Лакатош). Серед артистів вирізнялися своїм співом заслужена артистка України Мирослава Рибчук (Мавка) та Червона Шапочка (Валерія Вайнраух). Цікавими були ролі Білочки (Наталія Давидюк), Бабусі (Аліса Смерека), Вовка(Сергій Маслов), Бровка (Микола Шпеньович). У цілому відчувалося, що колектив впевненіше почувається на сцені і виступає злагодженішим ансамблем.

«Червона Шапочка» Закарпатського обласного театру драми і комедії вирізняється на тлі постановок дитячих казок інших закарпатських театрів. У першу чергу завдяки експериментальному підходу режисера Сергія Архипчука та його тяжінням до символізму. Тому виставу варто переглянути не тільки дітям, але й дорослим.

У березні Хустський театр обіцяє показати виставу до 80-річчя Карпатської України.

 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp