Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим харчуються діти в дитсадках Ужгорода та Італії? (ФОТО)

17 жовтня 2018 р., 09:40

Мами у соцмережах діляться меню.

Усе почалось з посту у мережі фейсбук мами, яка сфотографувала меню одного з дитячих садочків Ужгорода:

“Мамулі,скажіть,будь ласка,яке меню у дитсадку,який ви відвідуєте? І чи можуть батьки щось змінити”

Згодом, з дописів мами, стає зрозуміло, що головна претензія – до полуденка та вечері, де дітлахам дають кавовий напій з молоком, хліб з повидлом та суп молочний ячневий та хліб з маслом. Діти не наїдаються.



Для порівняння, меню з дошкільного закладу Італії. Розповідає Наталія Фіцай, мама дитини, який ходить у садок:

“Меню моего сына в итальянском садике… но он из всего этого ест только макароны. У них одно меню на одну неделю и так 4 меню расчитаные на симестр, потом меняют. Вот бы в Украине думали о сбалансированном питании. Моя малая из украинского сада приходила голодная как волк, в свои 3,5 говорила что такое есть нильзя и некусно “.

Графік харчування дітей у дитячому саду затверджують спеціальні організації. Усі страви та меню для дітлахів повинні відповідати нормам дитячого харчування.

Проте, якщо у батьків виникають якісь запитання до дитячого раціону у садочку, вони можуть написати колективну заяву керуючому цього ДНЗ.

Також, батьки мають не забувати про права. Тож, зі слів громадського активіста Наталії Старостіної ви маєте право:

* зайти у їдальню чи харчоблок і поцікавитися, що готують дітям (з представником Держпродспоживслужби, потрібна санітарна книжка та спецодяг)* спробувати рукою тарілку: чи їжа, яку дали дитині, тепла, чи холодна* перевірити чистоту їдальні та посуду* зважити порцію, щоб переконатися, що усі складові порції відповідають затвердженим ваговим нормам.

Автор: Мария Чаварга


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp