Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гройсман пояснив підвищення цін на газ

22 жовтня 2018 р., 08:15

Уряд обрав варіант для виконання умов МВФ, який можна компенсувати субсидіями родинам, не спроможним повністю сплачувати комунальні платежі.

Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю ТРК Україна ввечері в неділю, 21 жовтня.

"Ціна на газ. У нас було тільки два варіанти: або мінімальне підвищення, про яке ми домовилися, або дефолт, галопуюча інфляція, знецінення всіх заощаджень. Ми вибрали варіант, який можна компенсувати субсидіями. Щоб незахищені люди не відчули підвищення", - наголосив Гройсман.

Голова уряду підкреслив, кредит МВФ потрібен "не для того, щоб брати нові борги, це для того, щоб віддавати старі. Адже щороку на їх обслуговування ми витрачаємопо $5 млрд".

За словами прем'єра, кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, отримає субсидію.

"Ми прийняли рішення про розширення програми субсидій. Спростили підхід до оформлення субсидій. Будемо відстежувати в регіонах, щоб кожна родина, яка не може повністю оплатити комунальні платежі, була захищена і заплатила тільки частину", - сказав Гройсман.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp