Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як майбутні географи до вогнеборців ходили (ФОТО)

22 жовтня 2018 р., 19:15

На Закарпатті

22 жовтня до вогнеборців 14-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ужгород завітали студенти географічного факультету Ужгородського національного університету разом зі своїм наставником Феліксом Гербутом. Такі екскурсії вже стали доброю щорічною традицією для цього факультету, адже програмою підготовки спеціалістів лісового та содово-паркового господарства передбачено вивчення дисципліни «Лісова пірологія». Тож питання лісових пожеж, загорань в екосистемах та методів щодо їхньої ліквідації для студентів геофаку є досить важливими.

Рятувальники роз’яснили молоді як за допомогою первинних засобів пожежегасіння приборкати полум’я на початковій стадії. Окремо увага акцентувалася на процесі гасіння великих пожеж за допомогою спеціального обладнання, яке знаходиться на озброєнні рятувальників. Цікавили студентів і статистичні дані щодо пожеж та надзвичайних ситуацій в області. Акцентували увагу присутніх і на причинах, внаслідок яких найчастіше виникають пожежі у краї. Незабули рятувальники нагадати й правила пожежної безпеки та порядок дій під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пригод.

Окрім цього всі бажаючі могли приміряти бойове спорядження та апарати для захисту дихання в задимленому середовищі. Рятувальники надали можливість кожному відчути себе в ролі справжнього вогнеборця.



У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp