Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Другого підвищення ціни на газ не буде - Гройсман

23 жовтня 2018 р., 08:50

Ще одного підвищення ціни на газ не буде.

Прем'єр-міністр України зазначив, що чергове підвищення неприпустимо для українських громадян.

Питання про чергове підвищення на 35% ціни на газ для населення не стоїть, заявляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Питання про те, що треба робити ще одне підвищення на 35% не стоїть і не може стояти, цього не станеться, тому що це неприйнятно для українських громадян. І я тут виступаю на стороні людей", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.

Уряд більше року вів переговори з Міжнародним валютним фондом, щоб знайти оптимальне рішення і не піднімати ціну на газ для населення.

"Я з минулого року вів переговори з МВФ і хотів взагалі зняти це питання з порядку денного. Чому? Тому що я розумію, що для людей це життєво важливий ресурс. У нас досить холодні зими і люди його використовують для обігріву і побутових потреб, а якщо ми подивимося на доходи українських громадян, побачимо, що поки вони не є такими високими, які б могли дати можливість платити ринкову ціну на газ. І в будь-якій ринковій ціні треба завжди розуміти соціальний аспект", - сказав Гройсман.

Він нагадав, всього на ці переговори пішов рік і три місяці, саме стільки вдавалося утримувати ціну на газ.

"Підвищення ціни на газ - вимушений крок, який повинен привести до того, що ми зможемо працювати з міжнародними фінансовими ринками, обслуговувати борги і таким чином будемо забезпечувати стабільність і розвиток національної економіки", - зазначив прем'єр-міністр.

Звичайно, додав він, Україна могла б не виконувати обіцянку і не збільшувати ціну на газ, але тоді довелося б відмовитися від співпраці з МВФ, не брати нові запозичення. "Тоді в країні буде криза, інфляція, знецінення доходів. Тому нам довелося піти на компроміс. Я вибрав чесний шлях стосовно людей", - наголосив Гройсман.

Раніше Гройсман пояснив підвищення цін на газ.

Підвищення ціни на газ: необхідність чи геноцид

Корреспондент.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp