Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Супрун назвала обсяг заборгованості перед медиками

30 жовтня 2018 р., 19:45

До кінця року медичним працівникам виплатять 1,4 мільярда гривень заборгованості, обіцяє глава МОЗ.На погашення заборгованості із зарплати медпрацівникам потрібно півтора мільярда гривень.

Про це у вівторок, 30 жовтня, заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє Укрінформ.Вона запевнила, що 90% боргів планується виплатити до кінця року."Через резерв і через деякі засоби, які були в резерві Національної служби здоров'я України, ми вже розподіляємо 1,4 мільярда гривень. Це потрібно для того, щоб закрити 90% всіх боргів, що є, до кінця року", - зазначила глава МОЗ.За її словами, є області, які вклалися в субвенцію, тому у них немає заборгованості, а є й інші, які "роками не роблять ніякої оптимізації, не змінюють свою відповідальність перед своїми медпрацівниками". Зокрема, за її словами, щороку така заборгованість є в Івано-Франківській області.Супрун також звернула увагу, що в лікарів, з якими підписані декларації, зарплати втричі більші, ніж були."Коли в наступному році всі лікарні автономізуються і перейдуть на нову систему фінансування, будемо платити за медичну послугу. Лікарні самі вирішуватимуть, які зарплати повинні бути у медперсоналу. Лікарні звільнять від тарифної сітки, тому самі вирішуватимуть розміри зарплат. Припускаємо, що в 2020 - 1021 роках вже не буде такого явища, як заборгованість із зарплат лікарів, бо не буде субвенцій, і кожна лікарня фінансуватиметься шляхом надання послуг та сама розподілятиме свої кошти", - пояснила в.о. голови МОЗ.Відзначимо, на вихідних працівники Новоодеської центральної районної лікарні перекрили трасу загальнодержавного значення Миколаїв - Ульянівка через тримісячну заборгованість із зарплати.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp