Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берлін готовий дати ще грошей на переселенців

1 листопада 2018 р., 21:35

Меркель перебуває з офіційним візитом у Києві.

Для вимушено переміщених осіб Німеччина готова додатково дати на допомогу 75 мільйонів євро.

Німеччина готова виділити додаткові 75 млн євро на підтримку переселенців з Донбасу. Про це заявила німецький канцлер Ангела Меркель на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві в четвер, 1 листопада.

"У плані співпраці для розвитку в нас дуже тісна взаємодія. З 2014 року було виділено 490 мільйонів євро. Зокрема, в інтересах внутрішньо переміщених осіб. Також ми надаємо допомогу для розвитку соціальної інфраструктури на сході України. Я дуже рада, що сьогодні можу поговорити про нашу готовність виділити додаткові кошти на суму 75 мільйонів євро - майже 3 мільярди гривень - для поліпшення перспектив працевлаштування українців шляхом професійної освіти і поліпшення житлової ситуації", - сказала Меркель.

Вона також повідомила про готовність виділити додаткові кошти на науку в Україні.

"Ми будемо створювати центр передового досвіду на суму 2 мільйони євро. Дуже важливо, щоб вчені мали шанс залишатися в Україні, а не виїжджати за кордон, але також могли робити чудову роботу", - повідомила Меркель.

Нагадаємо, станом на 29 жовтня в Україні на обліку перебували 1 522 743 внутрішньо переміщених особи з Донбасу і Криму.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp