Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лавров і генсек ОБСЄ обговорили ситуацію на Донбасі

2 листопада 2018 р., 18:45

Гремінгер і Лавров, серед іншого, обговорили захист спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в регіоні.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер обговорив з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим шляхи врегулювання ситуації на Донбасі. Зустріч відбулася в п'ятницю, 2 листопада, в Москві, пише Лівий берег.

"Ми детально обговорили перспективи політичного врегулювання на сході України, виходячи з безальтернативності повної і послідовної реалізації мінського комплексу заходів, розглянули шляхи підвищення ефективності СММ ОБСЄ в Україні, роботу якої Росія активно підтримує", - сказав Лавров.

Він також закликав ОБСЄ більш пильно стежити і давати об'єктивну оцінку діям української влади в сфері мовних, освітніх та релігійних прав громадян, які, як Росія вважає, масово порушуються.

"Ми обговорили необхідність сприяння прогресу у вирішенні конфліктів, особливо я говорю про Україну. Ми дійшли згоди, що немає альтернативи повної реалізації мінських домовленостей, немає жодного іншого можливого інструменту дій. Ми також погодилися, що нам потрібно зміцнювати і захищати всі доступні ОБСЄ інструменти в цьому регіоні, особливо моніторингову місію, і ми повинні зробити все можливе для того, щоб захистити спостерігачів місії", - додав Гремінгер.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp