Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Швидкісні потяги уcпішно здолали маршрут "Львів-Ужгород" (ВІДЕО)

8 листопада 2018 р., 19:15

Новації - в дії

Про це та багато іншого розповів телеканалу Тиса 1 у ранковій програмі начальник станції "Ужгород" ужгородської дирекції залізничних перевезень Олександр Пушкаш.

За словами залізничника, обидва потяги показали гарний результат при проходженні складних для залізничного сполучення перевалів.

— Ми зробили експеримент, поїзд нашого українського будівництва, "Тарпан" за напрямком Львів-Ужгород і пропустили поїзд "Хюндай". В експериментальному режимі, без зупинок. Обидва показали, що наші гори та перевали можна перетнути такими швидкісними потягами, - розповів Олександр Пушкаш.

Згідно результатів тестування, Укрзалізниця передбачає запуск швидкісного потягу до Ужгорода і розробить графік.

— У нас дійсно одна із самих тяжких дільниць на залізниці, це два перевали через станцію Сянки та через Станцію Лавочне. ми маємо дуже великі ухили, криві, мости, акведуки, тому на рівнинній частині у нас швидкість доволі висока, але на перевалах, не залежно від потужності рухомого складу, є обмеження швидкості, - каже пан Олександр.

Що стосується загальної модернізації рухомого складу, то Олександр Пушкаш зазначив, що хоч і не швидко, але рухаються у цьому плані.

— У всіх країнах світу пасажирські перевезення є збитковими і датуються державою, або з перевезень. Тому вкладати великі гроші у збитковість не дуже зручно. Хоча, нова техніка вводиться і в міському сполученні, і в міжнародному...Зараз ми разом з ОДА та колегами працюємо над тим, що б з Чехії передати до нас тепловози. Наприклад ЧМЕ-3 локомотиви, у нас є база для їх ремонту, які ми можемо утримувати, - додає залізничник.

Звісно, залізниця практикує й приватні перевезення. За словами начальника станції, 40% вантажних вагонів є їх власними, для інших є певні правила та тарифи. Нюанси у тому, що за приватний вагон в напрямку доставки вантажу діє один тариф, а при поверненні порожнього вагону — інший.

У програмі особливу увагу приділили підготовці молодого покоління до такої не легкої професії. Як на Закарпатті так і у Львові діє дитяча залізниця, яка активно готує майбутніх працівників.

Олександр Пушкаш вважає, що це дуже важлива робота, адже на даний момент Укрзалізниця відчуває великий дефіцит кадрів, починаючи від складача поїздів, закінчуючи інженерами.

Важливо, щоб людина любила свою роботу, зараз за словами Олександра на залізниці працюють лише патріоти своєї професії,- пише Мукачево.нет

— Ми розробляємо багато програм для підготовки і залучення кадрів. Їздимо по цілому Закарпаттю, запрошуємо людей. Дуже добре коли у нас на дитячій залізниці, і у Львові, молодь готується до цієї роботи з дитинства. - додає начальник станції "Ужгород".
Деталі - у сюжеті "Тиси-1":



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp