Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З Ужгорода до Києва курсуватиме швидкісний потяг?

12 листопада 2018 р., 12:30

Це можливо, але конкретики поки що немає

Ще в серпні відбулися дві контрольні поїздки на швидкісному поїзді з Ужгорода до Львова за участю спеціалістів, аби вивчити маршрут. Тестова поїдка завершилася вдало, однак під час рейсу виникло ряд питань, які потрібно вирішили, передає zakarpatpost.net.

«Поки що коли Інтерсіті запустять – невідомо, – каже начальник Ужгородського залізничного вокзалу Юрій Товт. – Була поїздка разом із фахівцями, які детально досліджували , як просувається поїзд в горах, як іде на підйоми, де можна більше розігнатися, де потрібно загальмувати. Проїхалися два рази, але поки що ніякі дати не озвучено».

Втім, сама Укрзалізниця зацікавлена в тому, аби до області, що межує з чотирма європейськими державами швидкісний потяг було запущено. Але поки що існує ряд труднощів.

Крім того, залізничники розрахували загальну тривалість шляху між Львовом і Ужгородом новим поїздом – 4 год. 30 хв.

Зазначається також, що першим із пропозицією запустити Інтерсіті між Києвом та Закарпаттям через Львів виступив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Він заявив, що це буде вигідно і Києву, і Львову, і Ужгороду.

І коли пропозицією зацікавилися у столиці, аж через два місяці, депутати Закарпатської обласної ради схопилися за голови і видали її за власну, написавши звернення адресоване Міністерству інфраструктури, Укрзалізниці, а також народним депутатам України від Закарпатської області.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp