Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородський аеропорт буде тимчасовим

14 листопада 2018 р., 09:40

Такі плани

Саме аеропорт з розміщенням в Мукачеві за словами Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, був обраний як найбільш вдалий для Закарпаття.

Про це Володимир Омелян заявив сьогодні, 13 листопада, під час зустрічі з представниками Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

За словами міністра сертифікація EASA є важливим кроком для того, аби літаки могли користуватись простором Словаччини для посадки чи зльоту літаків в Ужгороді.

— Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, але і для України в цілому. Як ви знаєте, Закарпатський регіон відділений від України горами, тому для нас дуже важливо мати регулярні щоденні рейси з Києва до Ужгорода та інших міст. Більше того, ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всієї України, - сказав Омелян.

Водночас, Володимир Омелян зазначив, що отримати висновок від EASA важливо для словацької сторони. У Міністерстві не розглядають аеропорт Ужгород як єдине рішення для Закарпаття, а аеропорт в Мукачеві був обраний як найбільш вдалий для Закарпаття.

— Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту у Мукачево вже у 2019-2020 році. Але ми маємо заповнити нішу вже зараз. Тому дуже важлива ваша підтримка та розуміння у прийнятті рішення словацькою стороною. Вони рефері у цьому питанні і все у їх руках. Ще раз хочу наголосити, що для нас надважливо мати тимчасовий аеропорт на декілька років, поки ми не побудуємо новий аеропорт у Закарпатському регіоні. Ми досліджували весь регіон, і аеропорт Мукачево був обраний як найбільш вдалий для цього регіону», - підкреслив Володимир Омелян.

Загалом, у повідомленні Міністерства інфраструктури України кажуть, що сертифікація Украероруху EASA є важливим кроком для інтеграції України до загальноєвропейської мережі управління повітряним рухом та є невід'ємним компонентом дорожньої карти Єдиного європейського неба.

Нагадаємо, Володимир Омелян вже казав, що до кінця року вони обов'язково повинні запустити аеропорт "Ужгород".

У мережі навіть з'явились ескізи нового аеропорту в Ужгороді:

 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp