Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська журналістка особисто контролює справу про голку у горлі дитини (ВІДЕО)

15 листопада 2018 р., 10:05

Журналістка взяла справу під особистий контроль.

Редактор газети “Сила Народного Контролю” Лариса Ступак (Лора Приходько) продовжує проводити розслідування з приводу кричущого випадку в історії закарпатської медицини ( деталі в публікації “Лікар Ужгородської районої лікарні загубив голку в горлі дитини“).

Повідомляю наступне керівнику Закарпатської обласної поліції Роман Стефанишин та в.о. керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михаил Пантьо про подальші злочини, проти неповнолітньої дитини Юра Марадик, які вчиняють за попередньою змовою, службові особи, протизаконні дії яких, зафіксовані на відео, аудіо, та фото.
Всі докази та документи знаходяться у мами хлопця , при потребі Лена Марадик Калинич готова передати вказані докази слідству.
Після того, як відкрили кримінальну справу відносно лікаря стоматолога з Ужгородської районної лікарні Чопик Юрія, який уронив голку в горло хлопцю під час лікування зубів, почались дивні дива. Брехня і фальсифікація продукуються чиновниками і лікарями майже кожен день. Не вірите, що медіки можуть брехати і фальсифікувати? Тоді дивиться довідки №1, №2, №3.

Крок 1.
Я звернулась до керівника департаменту здоров”я Закарпатської ОДА Марковича В.П. з проханням повідомити, якими були його дії після того, як стало відомо про резонансний випадок злочинної недбалості лікаря стоматолога. Маркович, зіславшись на обідню перерву, на ходу, прошепотів, що він не має до того жодного відношення, мовляв за все, що сталось, відповідає головний стоматолог області і він має розібратись в ситуації. На моє зауваження, що видавати розпорядження про створення комісії по даному факту- саме його обов”язок, а не міфічного головного стоматолога. Маркович послав мене…
до начальника районного управління охорони здоров”я.
Але майже на наступний день, мамі хлопця зателефонували і сказали, що її з малим запрошують на комісію , яку створив розпорядженням саме Маркович. Виходить заслужений лікар України Маркович, послав мене.. а пішов сам. Hennadii Moskal Slavik Galas.

Крок 2.
Комісія підробила висновок!
Члени комісії , її голова, жодного разу не бачились із мамою, більш того, уникали зустрічі з нею, двічі призначали час і місто комісійного обстеження і жодного разу комісія на обстеження хлопця не прибула. Натомість, із публікацій в ЗМІ 12.11.2018 року, стало відомо, що висновок комісії про те, що лікар стоматолог Чопик Ю. голку в руки в той день не брав, вже підписаний. Відтак, порушень в його діях комісія не виявила. Хто запхав дитині голку в горло так і залишилось лікарською таємницею.
Якщо такий висновок дійсно є, то всі, хто поставив під ним підпис, на моє переконання, вчинили злочин за ст 366 КК.
Адже ні дитина, ні його мама ніколи не були присутні на засіданні такої комісії. Які докази є у членів комісії, що лікар не брав голку в руки під час лікування зуба дитини? Чи залишок нерву в зубі дитини, прямо вказує на те, що голку для витягування нервів з зуба, лікар до рук не брав? А я стверджую, що нерв не видалений саме через те, що лікар уронив голку в горло! З переляку, не закінчивши лікування, він швиденько відпустив хлопця додому, А може пронесе!
Таким чином, висновок “неупереджених фахівців” вже готується лягти в кримінальну справу додатковим доказом повної невинуватості лікаря голочника. А це вже називається “створення штучних доказів невинуватості”.

Крок 3.
Вишенка на торті: висновок лікаря експерта.
Слідча Катерина Чехунова під час допиту вручила мамі хлопця рішення суду про проведення судово-медичної експертизи в районному бюро. Судово медичний експерт, як годиться, направив їх в Закарпатську обласну лікарню до завідуючого ЛОР відділення. Мама попередила лікаря, що малий останнім часом скаржиться на біль у горлі. Лікар, поверхнево оглянув дитину і виніс вердикт:
” Здоровий. Нічого не виявлено. Ніяких змін. Все добре”
Треба було ще дописати ” лікар Чопик голку в той день в руки не брав” але він вже так далеко в обстеженні не заходив.

ВСЕ ДОБРЕ- тут же перейшло в медичні документи ( довідку №1) для подальшого висновку судово медичного експерта.
Пані Олена була здивована таким поспішним висновком, але ж її син постійно скаржився на біль у горлі. І вона йому вірила. Але в руках була довідка №1, яка свідчила, що горло в малого не болить!

Крок 4.
Завідуючий ЛОР відділенням не переконав маму , що з її сином все добре і вона одразу направилась в приватну лікарню до іншого ЛОР лікаря. Той оглянув малого , встановив запалення горла і виписав лікування. Про що видав довідку № 2. Пані Олена одразу переслала мені довідку по вайберу. Я з тою довідкою, повернулась в ЛОР відділення шукати завідуючого, щоб отримати його “логічне” пояснення, як у дитини за півгодини відбулось запалення горла, якого він не помітив. Але лікар вже зник в невідомому напрямку і мила сестричка повідомила мені, що лікаря вже можно не шукати. Він мовляв, пішов у відпустку. Прямо посеред робочого дня. Прийшов на роботу, оглянув хлопчика з червоним горлом, видав довідку, що горло без запалень і .. пішов у відпустку.
Ну що тут дивного?

Крок 5.

На наступний день пані Олена звернулась до лікаря за містом проживання , вже в Чопі. Юрчика знов ретельно оглянув вже іншій лікар, виявив запалення горла, призначив лікування про що видав довідку №3.

Що маємо у підсумку?
– “Головний стоматолог” області сказав нам на камеру, що лікар голочник сказав комісії, що взагалі не лікував цього хлопця.
– Комісія фахівців, яка в очі не бачила хлопця констатувала, що лікар голочник голку в руки в той день не брав.
– лікар експерт написав, що горло дитини здорове, жодних змін та наслідків.
-лікар голочник замість відсторонення від посади , продовжує лікувати, але чомусь його направили підвищувати свою і без того високу кваліфікацію.
– хлопчик Юра-лікується від запалення горла.
– родина хлопця чекає вибачень за пережитий стрес.
– а я документую всіх, хто відмазує і буде в подальшому відмазувати лікаря голочника і збираю довідки
№1, №2, №3, №…


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp