Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: «В Ужгородському аеропорту встановили сучасне навігаційне обладнання, наступного року очікуємо відновлення повноцінного авіасполучення Закарпаття й Києва»

16 листопада 2018 р., 18:30

Такі новації

– Після двох із половиною років листувань із Мінінфраструктури, термінових телеграм та нарад, безпосередніх звернень до EASA (Європейська комісія по контролю за повітряним простором) Державне підприємство «Украерорух» нарешті закупило і встановило нове навігаційне обладнання в аеропорту «Ужгород», – заявляє Геннадій Москаль. – У четвер (15.11) представники EASA, Міністерства транспорту Словацької Республіки, Державіаслужи України та Украероруху здійснили перевірку обладнання, а також нових приладів Гідрометеослужби, оновленої злітно-посадкової смуги та комплексних споруд аеропорту «Ужгород» на відповідність європейським вимогам.

 Комісія з 15 чоловік прийняли позитивний висновок, на основі якого EASA найближчим часом підготує звіт і направить словацькій стороні. Після цього мають відбутися переговори зі Словаччиною про конкретну дату відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород». Очікуємо, що на початку наступного року єдиний аеропорт Закарпаття нарешті відновить повноцінне авіасполучення з Києвом, іншими регіонами України, а також аеропортами за кордоном.

Нагадаємо, що в 2016 році після закінчення міжурядової угоди між Україною й Словаччиною про диспетчерський супровід «Украерорухом» та словацьким провайдером літаків, які приземляються чи злітають із Ужгородського аеропорту, відновлення повноцінної роботи Ужгородського аеропорту було поставлене в залежність від модернізації навігаційного обладнання. До цього Словаччина дозволяє залітати літакам на свою територію без диспетчерського супроводу тільки в режимі візуальної видимості при ясній погоді.

Схожі новини

Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу
Москаль: "На Луганщині я добивався письмових зобов’язань від керівників «ЛНР» про ремонт зруйнованих комунікацій"
Москаль: «Блокування залізничного сполучення з ОРДЛО та особливі заходи в енергетиці не відіб’ються на енергопостачанні Закарпаття»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp