Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС не буде створювати власну армію - Федеріка Могеріні

21 листопада 2018 р., 08:34

Високий представник ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не має наміру будувати власну армію і не змагається з НАТО, а лише доповнює зусилля Північноатлантичного альянсу.

Про це вона сказала під час прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє у вівторок, 20 листопада, Укрінформ."Європейський Союзу не є і не перетвориться на військовий союз. Ми політичний союз. У нас також є певна жорстка сила, але застосовуємо її, як правило, в повній координації та у взаємодії не тільки з НАТО, але і з ООН. У цьому немає ніяких змагань. Ми не будуємо європейську армію, тут ніхто не будує європейську армію. Ми інвестуємо, щоб надати країнам ЄС більше можливостей, щоб краще забезпечувати власну оборону і бути активними і дієздатними донорами безпеки в нашому регіоні й у світі", - зауважила Могеріні.Вона особливо відзначила, що вся робота, яку ЄС здійснює у сфері оборони, досконало узгоджується з тим, що робить НАТО. 

Ця робота зміцнює можливості країн-членів ЄС і допомагає їм брати на себе навантаження в рамках НАТО."Існує і те, що ми називаємо стратегічною автономією. Це означає, що ми можемо вважати щось пріоритетом "номер один", а для НАТО він не є першочерговим. При цьому члени ЄС і члени НАТО - це переважно ті самі країни. І було б божевіллям для них вступати в будь-які протиріччя з організаціями, членами яких вони є. Тому взаємодія є ДНК наших відносин. Я не бачу ніякого ризику дублювання. Навпаки, я бачу ризик фрагментації і нестачі ефективності. Це саме те, над чим ми працюємо" , - додала Могеріні.Раніше французький президент Еммануель Макрон запропонував створити незалежну від США "загальноєвропейську армію", в тому числі для кібербезпеки. Також він вважає, що Європа не може покладатися на США у сфері забезпечення безпеки.У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею створення європейської армії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp