Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські лялькарі продемонструють результати роботи над проектом "Казок веселкове намисто"

22 листопада 2018 р., 14:50

У Закарпатському академічному обласному театрі ляльок наближається до завершення напружена творча робота останніх двох місяців – над проектом "Казок веселкове намисто.

Представлення словацького фольклору засобами театрального лялькового мистецтва", що одержав грантову підтримку Українського культурного фонду.

Цього тижня результати проекту були продемонстровані в місцях компактного проживання словацької громади краю, а саме: 19 листопада о 13.00 – у с.Малий Березний Великоберезнянського району, 20 листопада об 11.00 – в с.Анталовці Ужгородського району, 20 листопада о 14.00 – у смт.Середнє Ужгородського району, 21 листопада о 15.00 – в с.Сторожниця Ужгородського району.

А 23 листопада святкові заходи проекту відбудуться в обласному центрі. Програмою передбачено проведення о 12.30 в залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок брифінгу за участі словацьких гостей. Команда проекту розповість про особливості його підготовки, також буде продемонстровано фото- та відеоматеріали з попередніх виступів, що відбулися впродовж тижня, після чого о 13.00 на Театральній площі Ужгорода розпочнеться "Казок веселкове намисто" – інтерактивне театралізоване свято словацької культури, під час якого розгорнеться справжня феєрія: ожилі казкові персонажі в пошуках утрачених намистин разом із дітьми, за допомогою кмітливого гнома Матька та доброї овечки Ганки, подорожуватимуть казковою країною. Ігри, танці, майстер-класи супроводжуватимуть дійство, в фіналі якого учасники перейдуть до затишного театрального залу, де о 13.45 відбудеться прем'єра вистави "Про Валибука, Принцесу Небійся та Довгоборода" за п'єсою словацького драматурга Павола Угера. Режисер-постановник вистави – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова, сценограф – львівська художниця Інесса Кульчицька. В яскравій і насиченій програмі задіяний весь творчий склад обласного театру ляльок, а також студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Усі заходи проекту безкоштовні, – повідомляють у театрі.












Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp