Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко задекларував 60 млн грн дивідендів

24 листопада 2018 р., 09:26

Президент Петро Порошенко задекларував 60 млн грн дивідендів, що надійшли від Фонду Прайм Ессетс Капітал.

Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 23 листопада, задекларував 60 млн грн (10 млн і 50 млн) дивідендів, що надійшли від Фонду Прайм Ессетс Капітал. Про це з посиланням на прес-службу адміністрації президента повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Петро Порошенко, відповідно до чинного законодавства, задекларував 60 млн грн, які в останні дні надійшли на його рахунки як фізичної особи від фонду Прайм Ессетс Капітал. Цей фонд, як відомо, керує активами Петра Порошенка", - пояснили агентству на Банковій.
При цьому в прес-службі наголосили, що задекларовані суми не пов'язані з ростом матеріального достатку, оскільки дивіденди не виплачувалися протягом трьох років, коли кошти спрямовувалися на благодійність, підтримку української армії і т. д.
"Задекларовані дивіденди, що надходять тепер за період 2015-2018 років, Петро Порошенко направить на прозору з фінансової точки зору популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення Єдиної помісної православної церкви, розвиток української мови. 

На рекламу Порошенко витрачає власні кошти, на відміну від багатьох інших політичних сил, які оплачують ролики і борди за рахунок бюджету або взагалі не можуть пояснити джерела надходження грошей", - роз'яснили в прес-службі, додавши при цьому, що з задекларованих 60 млн грн президент сплатив всі податки, включаючи військовий збір.
В АПУ також запевнили, що ця сума не пов'язана з доходами від продажу ЗАТ Завод Кузня на Рибальському (Київ), оскільки вони ще не надходили на рахунок Порошенка як фізичної особи.
"Кошти від покупця будуть перераховуватися юридичним особам продавців поступово протягом декількох років. Після перерахування перших траншів як дивіденди на рахунок фізичної особи вони будуть задекларовані. Із суми надходжень будуть оплачені ПДФО за ставкою, передбаченою для дивідендів, і військовий збір", - запевнили на Банковій.
Зазначається, що 23 листопада в Єдиному державному реєстрі декларацій з'явилися два повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Порошенка. В одному повідомленні вказана сума в 10 млн грн, в іншому - 50 млн грн, обидві – як дивіденди від ПАТ Прайм Ессетс Капітал.
Раніше президент Петро Порошенко розповів, навіщо його фонду мільярд гривень, передбачений в державному бюджеті на 2019 рік.
Нагадаємо, 15 листопада корпоративні інвестфонди Прайм Ессетс Капітал і ВІК, акціонерами яких є відповідно президент Петро Порошенко і народний депутат Ігор Кононенко, підписали пакет документів про продаж ЗАТ Завод Кузня на Рибальському з новим власником - компанією Евінз лімітед з групи ТАС, кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp