Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вчителі із Закарпаття пройдуть інтенсивне навчання з головним інноватором в освіті Естонії

26 листопада 2018 р., 09:40

Аби вдосконалитися

Восьмеро освітян з Ужгорода, Виноградівського, Свалявського, Берегівського районів, відібрані за результатами конкурсу Агенції регіонального розвитку Закарпатської області, візьмуть участь у навчанні від Think Camp у Києві.

24-25 листопада у Києві відбудеться перший інтенсив Think Camp «Вчитель і його сила впливу: від 45 хв до всього життя» для представників освіти і тих, хто прагне осмислити ідею школи. У фокусі двох днів - справжня сила впливу вчителя, фундаментальні принципи розвитку Людини, підводні небезпеки для ідеї школи. Що є головним процесом у школі, можливості вчителя - навколо цих та інших важливих питань точитиметься дискусія освітян з усієї України. Ключові моменти в сучасному освітньому процесі учасники обговорять з головним експертом заходу - Юло Вооглайдом (Ülo Vooglaid), спів-ініціатором Think Camp, відомим естонським мислителем, вчителем, інноватором в освіті, засновником Колегіуму Старого Талліна, школи №1 в Естонії. А також з Володимиром Моренцем - інтелектуальним партнером Think Camp, відомим українським інтелектуалом, літературознавцем, критиком, перекладачем, доктором філологічних наук, професором Києво-Могилянської академії.

Одна із закарпатських учасниць, Надія Легеза, директор Неліпинської ЗОШ 1-111 ступенів каже: Цитата І. Я. Франка " Учителем школа стоїть..." актуальна як ніколи ,але хочеться додати " А батьками - виховання." Вважаю , що тільки в тісній співпраці школи і сім'ї можна вибудувати горизонталь рівноправних відносин , концепцію взаєморозуміння і співпраці. А державні інституції повинні зайняти позицію не стороннього спостерігача , а активного стимулятора розвитку освіти».

«Якщо говорити про сьогодення, то школа готує дітей до життя у світі, якого не існує,-- додає Оксана Павлючок, методист управління освіти Ужгородської міськради.-- Виходить, що ми вчимося все життя, не рахуючи одинадцять років, проведених у школі. Я вірю, що живим прикладом для учня є сам учитель, вважаю що після нашої зустрічі, ми зможемо поміняти школу майбутньої України».

«Зустріч стане новим поштовхом до розкриття педагогічного потенціалу, -- вважає Едіта Грабар, начальник відділу освіти Свалявської РДА . -- Сучасний учитель - людина, яка формує в учневі модель соціального світогляду не шляхом примусу, а шляхом мотивації до пізнання. Саме обізнаність індивіда спонукає його до мислення і правильності рішень - того, без чого неможливо уявити сьогочасне демократичне суспільство».

«Головне, що я очікую від цієї подорожі, - це є знайомство з людьми, які мають однакові життєві пріоритети та мотивацію для самовдосконалення. Адже мені, часом, здається, що я наодинці борюся за усунення "радянської" роботи "за планом", не маючи за спиною цілої плеяди однодумців. Сподіваюся, що ця поїздка не тільки згуртує нас, а й дасть сильний поштовх до розвитку системи освіти в цілому, -- ділиться очікуваннями Інга Бондаренко, засновник Креативної Студії музичного розвитку «Перший крок», викладач Ужгородсьокї ДМШ №1 ім.П.І.Чайковського.

Подія -- перша в серії інтенсивів Think Camp “Ідея Школи”. Мета такого освітнього проекту -- сформувати покоління прогресивних вчителів, які дають необхідні у житті знання, розуміють своїх учнів та орієнтуються у сучасних освітніх процесах. Зміни освітніх підходів у школах – один із стратегічних напрямків Агенції регіонального розвитку Закарпатської області, яка підхопила всеукраїнську ініціативу та почала працювати з вчителями регіону. Планується долучити до інтенсивного навчання якнайбільше професійних освітян, а водночас і закарпатський бізнес, який розуміє глибину цитати Отто фон Бісмарка: «Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі…»


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp