Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У НАТО зробили екстрену заяву

26 листопада 2018 р., 11:11

НАТО закликає Росію негайно звільнити українських моряків і їхні кораблі, які вона захопила.

Держави-члени НАТО не бачать виправдання застосуванню військової сили Росією проти українських суден у Керченській протоці в неділю. Про це в понеділок, 26 листопада, на прес-конференції в Брюсселі після екстреного засідання комісії Україна-НАТО заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг, пише Європейська правда.

За його словами, під час засідання Україна представила дуже докладну інформацію про вчорашній інцидент."На цій зустрічі всі союзники висловили повну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Ми закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів і свободу судноплавства для України в Азовському морі і Керченській протоці. Немає виправдання застосуванню військової сили проти українських суден і службовців ВМС", - заявив Столтенберг.Він зазначив, що НАТО закликає Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, які вона вчора захопила.Раніше президент Петро Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання комісії Україна-НАТО.Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українських кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.Пізніше ФСБ Росії звинуватила українську сторону в небезпечних маневрах під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ. Також у Кремлі інцидент у Керченській протоці назвали небезпечною провокацією Києва.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp