Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Патріотизм чи свавілля? Захоплення ТРЦ в Києві

29 листопада 2018 р., 19:56

Захоплення Ocean Plaza.

Націоналісти заявляють, що взяли під контроль один із найбільших столичних торгових центрів. Щоправда, їх про це ніхто не просив, та й правоохоронці не діють.

У Києві націоналісти захопили один із найбільших торгових центрів OceanPlaza. Причина в тому, що він пов'язаний із громадянами РФ. Торговий центр належить російській компанії ТПС Нерухомість, серед акціонерів якої, зокрема, - давній друг Володимира Путіна і підрядник Керченського моста Аркадій Ротенберг.

Націоналісти вважають, що російським підприємцям не місце в Україні, а тому блокують популярний торговий центр.

У той же час, схоже це все більше на бізнес-розборки. Правоохоронці в ситуацію не втручаються.

Захоплення

Атаки на Ocean Plaza тривали весь тиждень. Їх організатори - організація Сокіл,пов'язана з партією Свобода.

Спочатку в ТРЦ кинули димову шашку, через що з будівлі довелося евакуювати всіх людей.

Наступного дня праві влаштували біля входу в торговий центр пікет, обмалювали стіни, запалили фаєри.

У підсумку, представники Сокола заявили, що взяли під контроль ТРЦ. Основною вимогою націоналістів є "припинити фінансування тероризму і вбивства українських солдатів за рахунок коштів, які виводяться з України через цей торговий центр". Як це можна зробити, налякавши відвідувачів центру і орендарів, не дуже зрозуміло.

"Зараз в Ocean Plaza націоналісти не створюють ніяких перешкод для діяльності українських магазинів, підприємств або установ, розташованих на території ТРЦ. Ми не блокуємо і не зупиняємо роботу українських магазинів, протизаконного нічого не відбувається", - заявив депутат Київради від Свободи Володимир Назаренко.

Реакція поліції

Копи затримали тільки одного учасника протестів за злісну непокору вимозі поліцейського. При цьому, за даними очевидців, націоналісти ходили по ТРЦ і забороняли людям здійснювати покупки.

"Вони прийшли на свою акцію, спочатку спокійно її проводили, потім почали блокувати роботу інформаційного центру. В результаті, поліція їх відтіснила, зазначивши, що блокувати роботу не можна. Одного з найактивніших молодиків доставили в управління поліції. На нього складуть адмінпротоколи", - розповіла прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик.

Вона додала, що в ТРЦ "достатня кількість правоохоронців" здійснює охорону порядку.

У чиїх інтересах

За даними ЗМІ, Ocean Plaza давно виставили на продаж. Такі дії цілком можуть бути спробою збити ціну на цінний актив.

"Сокіл, молодіжне крило партії Свобода, захопив ТРЦ Оушен Плаза. Свобода - під контролем авторитетного депутата Ігоря Кривецького, якого називають "Пупс". "Пупс" активно співпрацює з Адміністрацією президента. Перед кидком гранати під Радою в 15 році він спілкувався з Ложкіним. Ложкін, своєю чергою, є другом і партнером Томаша Фіали, власника ІК "Драгон Капітал". ІК "Драгон Капітал" веде переговори щодо купівлі ТРЦ Оушен Плаза. Далі самі розберетеся, що, навіщо і для кого", - написав журналіст Олександр Дубинський на своїй сторінці в Facebook.

За даними видання Страна.юа, також серед зацікавлених у придбанні Ocean Plaza можуть бути відомий київський девелопер Вагіф Алієв і близький до мера Києва Віталія Кличка бізнесмен Вадим Столар.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp