Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Керченській протоці скупчилося понад 420 суден - МінТОТ

29 листопада 2018 р., 20:38

Скупчення суден у Керченській протоці.

У Керченській протоці через блокування і перегородження Росією проходу утворився "затор" із 421 судна.

Через блокування і перегородження Росією проходу Керченською протокою, там зібрався 421 корабель. Про це в четвер, 29 листопада, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ).

Зазначено, що під час моніторингу протоки в період з 25 по 27 листопада виявлено велике скупчення кораблів. Їх кількість збільшилася із 167 до 421 корабля.

У міністерстві зазначають, що протока використовується для міжнародного судноплавства, відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року. Однак поки українські та іноземні торгові судна змушені залишатися в акваторії Чорного і Азовського морів без подальшої можливості заходу в порти Бердянська та Маріуполя.

"Загалом такі дії Росії можуть свідчити про навмисне порушення норм Конвенції ООН з морського права 1982 року та Договору між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 року", - заявили в МінТОТ.

Зокрема, там уточнили, що РФ порушує право України на свободу судноплавства і на мирний прохід міжнародною протокою, який обов'язково повинен бути безперервним і швидким. Блокування Керченської протоки свідчить про фактичну зупинку мирного проходу, що заборонено в міжнародному морському праві, резюмували в міністерстві.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Керченська протока, як і раніше, відкрита для судноплавства, в тому числі, і для українських кораблів.

Також екс-прем'єр Євген Марчук заявляв, що інцидент із захопленням українських кораблів у Керченській протоці закриває всі дискусії про доцільність денонсації Києвом договору з Росією від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp