Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берлін оприлюднив стратегію для досягнення миру в Україні

1 грудня 2018 р., 09:15

З метою досягнення миру і стабільності в Україні Німеччина підтримує її комплексним планом дій.

Міністерство закордонних справ Німеччини оприлюднило стратегію з п'яти ключових пунктів, які повинні допомогти в досягненні миру і стабільності в Україні.

Про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства ФРН у п'ятницю, 30 листопада."Після того як Росія незаконно анексувала Крим і підтримала сепаратистів на сході, в Україні було вбито понад 10 тисяч осіб. Глибокий конфлікт у безпосередній близькості до Європи також є серйозним ризиком для безпеки Німеччини", - йдеться в повідомленні.Першим пунктом стратегії є необхідність імплементації мінських домовленостей, а другим - захист міжнародного права в контексті анексії Криму."Для Німеччини ясно: незаконний акт не може створити нову, юридично дієву державу. Федеральний уряд рішуче налаштований на територіальну цілісність України", - йдеться в тексті стратегії.Третім пунктом стратегії наголошено на необхідності зміцнення і захисту спостерігачів ОБСЄ.Також у Берліні наголошують на необхідності оцінки розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі."Німеччина й надалі підтримуватиме дискусії про створення місії ООН з цілеспрямованим мандатом", - йдеться в стратегії.П'ятим пунктом йде підтримка реформ в Україні."З метою досягнення миру і стабільності в Україні Німеччина підтримує її комплексним планом дій. Мова йде не просто про допомогу українській економіці. Німеччина конкретно підтримує прагнення українців до різноманітного і відкритого суспільства. Також уряд підтримує модернізацію управління і децентралізацію в Україні", - зазначається в стратегії.Напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Маріуполь не повинен бути ізольованим через конфлікт у Керченській протоці. На її думку, не повинно бути військового вирішення в протистоянні між Україною і Росією.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp