Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород не забуде жертв Голодоморів (ФОТО)

4 грудня 2018 р., 16:05

Меморіал відкрили в місті 24 листопада.

Під час офіційного відкриття меморіалу неподалік медичного факультету УжНУ. На урочистостях були присутні Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, в.о. голови облради Йосип Борто, ужгородський міський голова Богдан Андріїв та автор пам’ятника Ігор Гречаник.

{g}

Крайові посадовці під час своїх виступів наголосили на тому, як важливо пам’ятати складну українську історію. Очільник Закарпаття, до слова, зазначив, що до нині Срібна Земля була єдиною, де ще не було пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933рр.

Також слово взяв і автор меморіалу Ігор Гречаник. Скульптор розповів, що ця робота – уособлення свічки, образ тендітної жінки, яка здіймаючи руки до Господа просить Його захисту та спасіння. Потім проникливим віршем присутніх вразила до сліз маленька за карпатка. А ще за упокій душ жертв Голодоморів щиро помолися священики та всі інші містяни, які відвідали цей захід.

Вікторія Лисюк,
«Час Закарпаття»




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp