Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ОБСЄ запропонували ввести моніторинг на Азові

6 грудня 2018 р., 18:52

Представник Данії запропонував країнам-членам ОБСЄ розглянути можливість введення міжнародного моніторингу в Керченській протоці.

На засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в четвер, 6 грудня, запропонували розглянути можливість введення в Азовському морі і Керченській протоці міжнародного моніторингу. З такою пропозицією виступив міністр закордонних справ і розвитку Королівства Данія Андерс Самуельсен. Трансляція засідання велася на сайті організації.

За словами Самуельсена, російська агресія в Керченській протоці знову демонструє серйозність конфлікту."Необхідно розглянути можливість введення міжнародного моніторингу ситуації в Керченській протоці і в Азовському морі", - підкреслив Самуельсен.Крім того, він заявив, що Данія неухильно підтримує суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів."Ми закликаємо Росію наслідувати цей приклад. Ми засуджуємо анексію Криму, яку ми не визнаємо, і приєднуємося до заклику інших виконати Мінські угоди в повному обсязі", - заявив Самуельсен.Також він засудив факти перешкоджання діяльності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Самуельсен зазначив, що спостерігачі повинні мати безпечні умови для ведення діяльності по всій території України, у тому числі в тимчасово окупованому Криму і вздовж всього російсько-українського кордону, який не контролюється українською владою.Данський міністр сказав, що СММ відіграє ключову роль міжнародного спостерігача, який надає звіти про ситуацію на Донбасі. За словами Самуельсена, на підтримку діяльності СММ ОБСЄ Данія додатково виділить понад 550 тис. євро.Нагадаємо, 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.Росія називає дії України в районі Керченської протоки "провокаційними". МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp