Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ висловив протест через арешт кримського адвоката Курбедінова

7 грудня 2018 р., 20:16

МЗС України висловило протест через арешт кримськотатарського адвоката.

Звинувачення Еміля Курбедінова має безпідставний і сфабрикований характер, вважають в МЗС України.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням "суду" в Сімферополі заарештувати адвоката Еміля Курбедінова. Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій у п'ятницю, 7 грудня.

Зазначається, що Курбедінов є одним з ключових адвокатів у справах громадян України, "незаконно утримуваних Росією за сфабрикованими і політично мотивованим звинуваченнями, а з недавнього часу він також захищає одного з військовополонених українських моряків".

Дипломати вважають, що саме останній факт міг викликати його затримання, хоча це не перший випадок переслідування російською владою адвокатів і правозахисників у Криму.

"У листопаді Еміль і двоє його колег, Ліля Геменджі й Едем Семедляєв, отримали необѓрунтоване застереження про "неприпустимість порушення законодавства про демонстрацію", - йдеться в повідомленні.

У МЗС переконані, що звинувачення в "демонстрації атрибутики або символіки екстремістських організацій", використане "судом" в Криму для того, щоб відправити Курбедінова за ґрати, має безпідставний і сфабрикований характер.

"Насправді Росія намагається позбавити українських громадян - політичних в'язнів в РФ і на окупованих територіях - права на захист шляхом залякувань та утисків тих, хто підтримує українських заручників Кремля і захищає їх у судах. У зв'язку з цим ми стурбовані, що тактика постійних адміністративних стягнень, яка використовується в Росії для "виснаження" опозиційних активістів, переноситься в окупований Крим", - зазначили в МЗС. 

Раніше в п'ятницю стало відомо, що в Сімферополі так званий "суд" виніс вирок адвокату Емілю Курбедінову, який захищав захоплених українських моряків.  

Адвоката взяли під варту на п'ять діб за звинуваченням у публічній демонстрації символіки забороненої в Росії кримськотатарської організації Хізб ут-Тахрір.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp