Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Британії назвали "план Б" у разі провалу голосування щодо Brexit

8 грудня 2018 р., 21:14

Британський міністр з питань праці та пенсій Ембер Радд.

Якщо британський парламент не підтримає урядову угоду щодо Brexit, найкращим варіантом стане договір "Норвегія плюс", заявила міністр з питань праці та пенсій Ембер Радд. Іншою альтернативою може стати новий референдум.

Британський міністр з питань праці та пенсій Ембер Радд розповіла про альтернативні варіанти виходу Великобританії з Євросоюзу, якщо парламент країни проголосує проти урядового варіанту. За її словами, найкращим варіантом є угода "Норвегія плюс", розповіла міністр в інтерв'ю телерадіокомпанії BBC та газеті "The Times", оприлюднених у суботу, 8 грудня.

Повна відмова парламенту підтримати урядову угоду може спричинити хаос, сказала Радд. У цьому випадку може відбутися другий референдум щодо виходу країни з ЄС. "Якщо нічого не вийде, статися може все, що завгодно. Народне голосування, "Норвегія плюс" - будь-який з цих варіантів може відбутися. І жоден з них не такий хороший, як угода, яку ми маємо", - зазначила вона. Міністр додала, що особисто вона у разі другого референдуму голосувала б за те, щоб залишитися у складі блоку.

Нагадаємо, 25 листопада країни-члени ЄС схвалили проект договору про Brexit, який міститься на понад 580 сторінках та регламентує ключові моменти виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС. Згідно з пунктами договору, Великобританія вийде з ЄС 29 березня 2019 року. Утім, Сполучене Королівство залишатиметься членом єдиного ринку ЄС до кінця 2020 року. Лідери країн ЄС схвалили також політичну заяву щодо майбутніх відносин між Євросоюзом та Великобританією.

4 грудня в британському парламенті почалися п'ятиденні дебати щодо угоди, а 11 грудня в Палаті громад відбудеться голосування щодо цього документа.

Джерело: Українська служба DW



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp