Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся спільний правовий просвітницький захід (ФОТО)

10 грудня 2018 р., 14:30

В Ужгородській загальноосвітній школі № 3 у рамках Всеукраїнського тижня права відбувся правоосвітній захід.

Із учнями старших класів зустрілися представник Головного управління ДМС України в області Олександр Радь, начальник Ужгородського міського відділу міграційної служби Магдалина Бобяк та начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області Андрій Курта.

Молодим людям доступно пояснили основні принципи Загальної декларації прав людини, а також Загальної декларації прав дитини, які базові права вони мають і які є механізми захисту цих прав у повсякденному житті.

Головний спеціаліст відділу юридичного забезпечення міграційної служби області Олександр Радь розповів присутнім про особливості документування 14 – річних громадян паспортом громадянина України у формі ID-картки. Молоді люди отримали інформацію про необхідний перелік документів, строки виготовлення паспорта та термін дії, а також, що робити у випадку втрати документа. Представник поліції наголосив на особливостях застосування адміністративного законодавства стосовно підлітків, які скоїли дрібні правопорушення.

Урочистим моментом зустрічі стало вручення двом учням першого громадянського паспорта. Вітаючи власників ID-картки, очільниця міської міграційної служби Магдалина Бобяк зауважила, що паспорт є обов’язковим документом для проходження ЗНО і порадила не зволікати з його оформленням.












Головне управління ДМС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp